Timeless, yet edgy - an office design with a special touch

Working with a client who's ready to embrace modern office design ideas is always a pleasure. For Forrester, this strategy has marked the dawn of a modern, agile workplace. It's an office designed to impress clients and offer different collaborative work zones - without neglecting the need for undisturbed online meetings.

Holborn, London

18,000 sq. ft.

A modern hybrid office


The reason for change

The initial discovery workshop with key stakeholders enabled us to define the leadership's strategic vision whilst interviews with heads of department explored Forrester’s operational needs in more depth. Both of these workplace strategy activities provided the foundation for the development of the design. The online client communication continued into multiple workshops to hone the design direction and ensure we achieved the optimum look and feel for the space. The output from all the online collaboration findings was instrumental to the office becoming a modern, agile and collaborative space for Forrester Research.

Sweeping timber curves in a modern reception

An open reception with natural light and refreshments welcomes visitors to Forrester.

Office space design

Our overarching objective for the project was to achieve flexible spaces for different styles and needs: from soft collaboration zones for informal meetings to quiet soundproofed areas for online meetings. Within that modern framework, we relished creating some design highlights:

Reception

The design delivers a quirky take on a timeless look and includes a guitar as a feature, based on the client's love of music. The layout of the space where visitors wait means they get a sneak preview into the heart of the Forrester operation through glazed partitions and timberlats.

Movement flow

Promoting movement around the office is one of the intentions behind the space layout. The physiological alignment of desks and touch down areas has delivered an agile workplace.

Acoustically sound

Merging people from two floors to one raised the importance of the acoustics throughout the space. We achieved this by incorporating aesthetically appealing slatted timber features.

Team open working spaces with natural materials

Touch down team areas for impromptu meetings.

Wellbeing and biophilia

The business firmly puts its employee experience first which is why we included a huge breakout area. Split into many zones, it is the ideal place for socialising, eating and drinking, playing table tennis and offers quieter areas for relaxation.

The theme of wellbeing continues as nature and greenery is embraced through the space in planting schemes.

Sustainability

Critical to the client's ethos and to reduce the environmental impact of the project, all the products, furniture and finishes were sourced from UK manufacturers.

Colour palette

The colours selected were a complete departure for the client. The initial workplace and design phases were enough to convince them they needed a total refresh to encourage a modern personality in the space. Whilst it's still reflective of their brand, the client described the office as timeless - yet edgy.

Recreational space for table tennis with natural light

A focus on wellbeing through social areas for relaxation and plenty of natural light.

Transatlantic challenges

The Forrester head office team are based in the US, therefore striving to achieve seamless communication was key to a unified design process. We conducted workplace strategy workshops and design meetings via Teams, sent samples overseas by courier and perfected technical drawings online - naturally synchronised with the time zone difference.

The trust that emanated across the Atlantic between the London team, head office and our design team was second to none.

The results speak for themselves.

modern flexible work areas for every style
Meeting rooms with AV connections
Office kitchen and cafe style seating
Stylish social seating in modern office

Explore another project