Putting the fit in fit out

The new office fit out for global nutrition company, Herbalife, was designed to reflect the healthy essence that the brand strives to promote.

London

20,000 sq ft


Living it

Pictures of the sports stars and teams sponsored by the company adorn the reception walls and when you walk into the main workspace it’s clear that activity is at the heart of everything Herbalife do.

Our goal was to get Herbalife moving but that didn’t mean installing a gym or running track. Instead, it meant an open-plan office in which staff move around and talk to each other. It means no bins under desks so employees are encouraged to regularly get up from their chairs. It means the serendipity that comes from bumping into people you might not have seen in a while.

Active collaboration

Interaction leads to collaboration and high-backed sofas are dotted around the large and airy space to facilitate closer teamwork. Private study booths mean that employees who need to get away from the bustle of the open plan space for a private phone call or a period of intense focus can do so. There are 150 employees in Herbalife’s London office and the meeting room suite is designed to be flexible, with moveable partitions to accommodate varying meeting sizes. Areas can be easily sealed off for more private or focused gatherings.

The theme of relaxed and flexible interaction is continued in the employee café and shake bar, where natural light and comfortable seating encourage relaxation and rejuvenation. More active members of staff can play table football, while everyone can enjoy a daily Herbalife shake.

There’s another nice contrast in the Herbalife offices too. One wall is decorated with a picture of global football superstar Lionel Messi, whose club, FC Barcelona, is sponsored by the brand, while another – the Wall of Recognition, no less – by photos of the successful independent Herbalife distributors who help to make it all possible.

Explore another project