Introducing the anti-office

The London base for Ad Age’s 2017 Agency of the Year was inspired by the company’s ethos to challenge the norm, as Anomaly’s name suggests. The space will support the company’s ongoing growth in Europe.

St James' Walk, London

12,000 sq ft

70% casual working


The brief

Since Anomaly’s ethos is about disrupting and ‘being unreasonable’, it’s only natural that they wanted their fit out to be anything but bland. So, we partnered with architecture firm - Barr Gazetas, and the Anomaly leadership team to design and build an office that celebrated casual working. The result is inspiring, informal and anything but normal.

The perfect partnership

Reflecting the anything-but-normal nature of the client, we also took an unusual approach to deliver this project by teaming up with the client’s chosen architecture firm, Barr Gazetas. This allowed us to combine the skills of a dedicated architecture practice with our design and build expertise, creating a workplace with a difference. Right from the outset, we felt an immense responsibility to develop the Barr Gazetas concept into designs and a physical space that would have a huge impact on life within Anomaly’s walls.

Workplace meeting room

Anything but a normal office space

The anti-corporate approach is evident from the moment you arrive. We’ve done away with a standard reception desk, and instead, visitors can wait in an arrivals lounge on the 6th floor. Here, they can order a drink from the bar, take in the breathtaking views over London, or head straight into the 1,000 sq ft boardroom.

The office has been designed to reflect London’s history, colour, energy and of course - creativity. The space is distinctly British, yet unlike anything you’ll have seen before! At the heart of the office is an impressive recycled timber staircase, cut straight through the concrete slab between the two floors.

The unfinished edges deliberately contrast the smooth clean lines provided within the landlord’s Cat A fit out. The stairs form part of an integrated auditorium and casual working space, made up of tiered bleacher seating. This provides an ideal space for presentations and team meetings, while also acting as an informal workspace. Quiet reading booths are cut into the rear of the bleachers, providing space for quiet solo work.

Flexible furnishings

The furniture is an eclectic mix of new, repurposed and vintage pieces which are mixed to create a lively and unconventional environment. Neon signs, a custom made coffee bar and distressed furniture all mingle together to complement the feel.

Explore another project